Onderhoud


Wollen kleden

Onderhoud

Een wollen kleed kan gaan pluizen (oftewel vilten). Kleine pluisjes kun je het beste afknippen, niet aan trekken want dan haal je er misschien meer uit dan nodig. De wol bevat wolvet en is in principe vuilafstotend, je zou het kleed kunnen laten reinigen.

 

Heb je net een kleed gemaakt of gekocht en wil je deze mooi houden bij gebruik? Nevel met een plantenspuit wat water over het kleed en doe deze heel kort (3 minuten echt niet langer!) in de droger. Zo versnel je het viltproces. Doe dit voorzichtig want de wol is zeer kwetsbaar! 

 

Het is niet aan te raden om het kleed te wassen, mocht u dit toch willen doen gebruik dan het wol programma van de wasmachine met speciaal wol wasmiddel of in een koude handwas. Leg het kleed ALTIJD liggend te drogen. Door de wol te wassen gaat deze vervilten en pluist het bijna niet meer. 

 

Aansprakelijkheid

Kade13 is niet verantwoordelijk voor het gereinigde of gewassen kleed wat totaal vervilt uit de wasmachine komt.


Borrelplanken

Onderhoud

De borrelplanken zijn van eikenhout en zijn geolied. Na gebruik met een vochtige doek afdoen, de plank kan niet in de afwasmachine! Mochten er vlekken op zijn gekomen, leg een nacht lang zout op de plaats van de vlek. Mocht de vlek er niet uit gaan dan de plank licht schuren en met olijfolie insmeren.


Speenkoorden

Gebruikersinstructie

Het gebruik van deze materialen kunnen risico’s met zich meebrengen voor de gezondheid van kleine kinderen en baby's. Denk aan het inslikken van onderdelen. De speenkoorden zijn geen speelgoed en ouders wordt aangeraden het speenkoord niet in bed of wieg te gebruiken. Houd kleintjes (sowieso de kinderen jonger dan 3 jaar) altijd nauwlettend in de gaten en controleer de gemaakte accessoires regelmatig op slijtage. Bij het in aanraking komen met (veel) speeksel en/of vocht kunnen de speenkoorden hun stevigheid verliezen en sneller kapot gaan. 

 

Aansprakelijkheid

kade13 is niet aansprakelijk voor schade of letsel van welke aard dan ook veroorzaakt door de door haar gemaakte artikelen.