Inspiratieblog Kade13 #1

najaar 2017

Het najaar is echt begonnen; regenbuien, kou en vooral de donkere dagen.. In het donker naar het werk toe en in het donker weer terug naar huis. Naast de winterjas en -dekbed is het ook weer de tijd van de gezelligheid in huis. de aankleding met woonaccessoires, kaarsen en die lekkere deken op de bank als je je favoriete netflix serie aan het kijken bent. Waar haal je al die gezellige, warme en vrolijke spulletjes voor in huis? Neem eens een kijkje in de webshop! ;)


In de eerste inspiratieblog zal ik ingaan op de voorbereidingen voor de feestdagen. Doe cadeau ideeën op, leuke inpaktips, gratis naamkaartjes voor het kerstdiner en een DIY projectje.

 

Cadeau

Om niet met lege handen aan te komen zal kade13 het je makkelijk maken, alle cadeaus voor de feestdagen zijn verdeeld in de volgende categorieën:  

Let op: Bestel op tijd en houd rekening met langere verzendtijden i.v.m. de drukte bij kade13 & de postorderbedrijven!

 

Inpakken

Heb je je cadeau gevonden en wil je het ook nog leuk inpakken? Bekijk hieronder inpakideetjes. De inpaketiketten zijn te vinden bij de free printables op de website. Print en knip de etiketten uit, ze zijn ter versiering te gebruiken maar ook als sluitzegel. takjes, veertjes en confetti (op of in het pakketje) maken het cadeautje helemaal af.

 

 

Kandelaar DIY

Wil je je nieuwe kaarsen gebruiken maar heb je geen leuke kandelaar kunnen vinden? Maak er dan zelf een!

Ik heb eucalyptus takjes gebruikt maar je kunt er een tak naar keuze in doen.

Je hebt nodig:

  • Kaarsen
  • lege flessen of potten (ligt aan de dikte van de kaarsen die je gaat gebruiken)
  • takken om in de fles of pot te doen
  • water

TIP: spuit/verf de kaarsen halverwege goud/zilver/brons, dit geeft ook een erg leuk effect.


 

 

 

Tafel decoratie idee

Tijdens de feestdagen zijn we samen met familie & vrienden en vaak hoort daar ook een hapje eten bij. Hoe ga je de tafel gezellig aankleden zonder dat dit al te veel ruimte inneemt. Doe dit door de hoogte in te gaan! Neem wat smalle, hoge vazen of kandelaars en gebruik deze om je tafel te decoreren. Neem bijvoorbeeld dennentakken die je op de vazen (of kandelaars) legt, de takken kun je van te voren met een glitter spuitbus voorzien van gezellige glitters. hang er kerstballen aan en zelfgemaakte knutsels van de kinderen. De dennengeur zal ervoor zorgen dat de kerstsfeer meteen aanwezig is in huis. Vind je het niet zo fijn om het risico te lopen dat er een dennennaald in het eten terecht komt neem dan een kunsttak. 

 

Kies een kleurthema zodat je servies, glaswerk en bestek perfect in het plaatje passen. Heb je witte borden en ben je niet van plan een hele nieuwe set aan te schaffen? Haal dan servetten of een onderbord om de thema kleur op tafel te krijgen. Als finishing touch kun je naamkaartjes op de borden zetten. Kijk bij de free printables voor inspiratie en gratis naamkaartjes die je zo kunt printen. Zet de naam van de genodigden met een (glitter)stift op de kaartjes en strooi hier wat confetti om heen. Om het thema terug te laten komen kun je gekleurd papier nemen voor de kaartjes. Leuk de tafel nog op met kaarsen en confetti en laat het feestmaal maar beginnen!

Heel veel succes met jullie creatieve uitspattingen. Ik zie jullie foto's wel voorbij komen op facebook of instagram, tag je kade13 daar dan in zodat ik er geen kan missen?! 

 

Liefs

 

Karlijn

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Josan (donderdag, 23 november 2017 03:10)

    Super leuk!! Ik ga er zeker wat mee doen!